Steeds meer urnes, dus rijdt begrafenisondernemer met Mini

Print
Lier -

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie. “Maar waarom gebruiken we dan een grote lijkwagen ?” Die vraag stelden Mario De Meutter en Sandra Op de Beeck zich een jaar geleden. Zij lanceren nu een Mini als begrafeniswagen.

Uitvaartverzorging Bosmans uit Lier beschikt over twee grote, Amerikaanse lijkwagens. “Die gebruiken we ook wanneer we met een urne naar de kerk of de begraafplaats rijden. Een grote wagen met een klein potje. Dat vonden we toch wat bizar. Daarom kwam mijn echtgenote met het idee om hiervoor een kleiner voertuig te gebruiken”, zegt zaakvoerder Mario De Meutter.

“We zijn dan op het internet naar allerlei modellen gaan kijken en de Mini Cooper Clubman stak er meteen bovenuit. Een gespecialiseerd bedrijf heeft onze Mini dan tot een urne- en bloemenwagen omgebouwd."

"De volledige achterkant werd hierbij gestript. In de plaats legden we er een verhoogde vloer in die we op de begraafplaats kunnen uitschuiven. Normaal gezien plaatsen we op de begraafplaats een tafeltje met daar de urne op. Nu rijden we tot waar we moeten zijn en schuiven de urne uit de wagen voor een laatste groet. De rouwenden moeten minder lang wachten vooraleer ze afscheid kunnen nemen en het geheel oogt veel mooier.”

www.funerarium-bosmans.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio