BUITENLANDS VOETBAL. Assist van Batshuayi levert Marseille slechts één punt op

Foto: AFP

BUITENLANDS VOETBAL. Assist van Batshuayi levert Marseille slechts één punt op

Print

De inhaalwedstrijd van de 28e speeldag in de Franse Ligue 1 tussen staartploeg Ajaccio en Olympique Marseille is woensdag op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Michy Batshuayi, die de hele wedstrijd betwistte, zette de bezoekers uit Marseille met een assist op weg naar de 0-1.

Een uitstekende Mandanda hield l’OM met een aantal goede reddingen in de wedstrijd. In de 80e minuut hield Batshuayi het leer goed bij en bediende hij Cabella op het juiste moment. De Fransman dribbelde de doelman van Ajaccio en hield enkele verdedigers aan de praat alvorens de 0-1 tegen de netten te trappen. Vijf minuten later maakte Larbi de gelijkmaker uit een gecontesteerde vrije trap.

Bastia en FC Nantes werkten een uitgestelde wedstrijd van de 27e speeldag af, maar kwamen daarin niet tot scoren (0-0). Bij Nantes speelde Guillaume Gillet de hele wedstrijd. In de stand is Nantes achtste met 41 punten. Basta staat op de tiende stek (39), net boven Marseille (38). Ajaccio is 18e.

Op de 24e speeldag in de Hongaarse competitie heeft de autoritaire competitieleider Ferencvaros een 0-1 zege geboekt op het veld van Bekescsaba dankzij een doelpunt van Rado (44.). Roland Lamah maakte de wedstrijd vol bij de bezoekers. Haladas, met Stef Wils 90 minuten tussen de lijnen, en Ujpest hielden het op een 1-1 gelijkspel. Kylian Hazard speelde 62 minuten voor Ujpest, Jonathan Heris behoorde niet tot de kern. Ferencvaros voert de stand aan met 59 punten, 20 meer dan eerste achtervolger Debrecen. Ujpest (37) en Haladas (36) behoren tot een handvol ploegen die strijden voor een ticket voor de kwalificaties van de Europa League.

Meer sportnieuws