Elias Van Breussegem wint 36 editie Wanzeel Koerse

Foto: Gregory Van Gansen

Elias Van Breussegem wint 36 editie Wanzeel Koerse

Print

De 23-jarige Elias Van Breussegem (Veranda’s Willems) heeft woensdag de 36e editie van Wanzeel Koerse, de eerste kermiskoers van het seizoen, gewonnen. Van Breussegem was in het Oost-Vlaamse Wanzele bij Lede de snelste van een kopgroep van zeven. De Noor Amund Groendahl werd tweede, Tom Devriendt derde.

Wielrennen op Sportwereld.be

Van bij de start was het erg onrustig in het peloton. Onder andere Stef Vanzummeren en de Noor Markus Hoelgaard probeerden een lange vlucht op te zetten. Daar slaagde het duo evenwel niet in. Ook andere pogingen, met daarbij onder andere Kenny Dehaes en de Zweed Edwin Wilson, kregen geen vrijgeleide. Met nog 55 kilometer te rijden vormde zich een nieuwe kopgroep met zeven renners: Tom Devriendt, Stef Vanzummeren, Elias Van Breussegem, Michael Van Staeyen, Edwin Wilson, Amund Groendahl en de Brit Ian Bibby.

Met nog vier ronden te rijden boekten zij hun maximale voorsprong van 1:15 op de grote groep, waarin vooral de renners van An Post-Chainreaction het tempo bepaalden. In volle finale zette Wilson alles op alles, maar hij werd nog geremonteerd en in de sprint hield Van Breussegem zijn zes medevluchters achter zich.

“Toen de laatste aanval van Wilson teniet werd gedaan, zette ik alles op de sprint”, verklaarde Van Breussegem. “In de Driedaagse van West-Vlaanderen was ik in de eerste rit in lijn al dicht bij mijn eerste profzege, maar toen smolt in de slotkilometers alles nog samen. Nu kende ik dus meer succes.”

Meer sportnieuws