Brusselse politie pakt man op die vrouwen mes in de billen steekt

Print

De Brusselse lokale politie heeft dinsdagavond een 27-jarige man opgepakt die tussen 9 februari en 6 maart 2016 vijf vrouwen zou overvallen hebben met een mes. Hij diende de vrouwen telkens een messteek toe in de bil, zonder enige aanleiding. De man heeft een deel van de feiten bekend en is ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat meldt het parket woensdagnamiddag.

De feiten vonden tussen 9 februari en 6 maart plaats, telkens in de Zespenningenwijk. De dader benaderde de slachtoffers, vrouwen tussen 20 en 81 jaar oud, telkens op dezelfde manier alvorens hen een messteek toe te dienen. Geen van de slachtoffers raakte daarbij zwaargewond.

Een intensief onderzoek zette de Brusselse lokale recherche op het spoor van de 27-jarige Z.C. De man, die al gekend stond voor verschillende diefstallen met verzwarende omstandigheden en verboden wapenbezit, werd geseind en kon dinsdagavond ingerekend worden in het Brusselse stadscentrum. In zijn jaszak vonden de agenten een klein keukenmes.

Eén slachtoffer kon de man formeel herkennen op basis van een fotodossier en bij zijn ondervraging bekende de twintiger een deel van de feiten.

"Hij begon te lachen"

Een van de slachtoffers van de man is Vicky Vereertbrugghen. Ze werd aangevallen toen ze rond middernacht op weg was naar huis. Aan het journaal op één vertelt ze haar verhaal. "Opeens stond er een man voor mij. Hij bukte zich en stak onder mijn bil." Een beetje verderop bleef hij staan. "Hij begon te lachen en te roepen en wandelde rustig weg."

Vicky was in paniek en stapte een nachtwinkel binnen om hulp te vragen. "Ik liet een echt bloedspoor achter me. Ik zag het bloed druipen een voelde het ook. De wonde was ook redelijk diep, vier centimeter."

Ze is opgelucht dat de man gevat is. "Ik was hier altijd op mijn gemak en opeens gebeurt er zoiets."

Nu in het nieuws