Thomas De Gendt: “Opnieuw starten was geen optie”

Foto: BELGA

Thomas De Gendt: “Opnieuw starten was geen optie”

Print

Thomas De Gendt was één van de vijf renners in de ontsnapping in de derde etappe van Parijs-Nice (Fra/WorldTour). “Annulering was de enige juiste beslissing”, zei de renner van Lotto-Soudal. “Het was gewoonweg te gevaarlijk om te koersen.”

Wielrennen op Sportwereld.be

De Gendt reed voorop met Alexis Gougeard, Alexey Lutsenko, Jesus Herrada en Laurent Didier toen de wedstrijd werd geneutraliseerd. Aanvankelijk werd nog voorgesteld om een nieuwe start te doen een eindje verderop, maar daar werd van afgestapt. “Dat was een beetje raar”, deed De Gendt zijn verhaal. “We hadden daar allemaal geen zin in. Eerst ons nat en koud in de auto’s steken, dan weer uitstappen en verder koersen was gewoonweg geen optie. Dan heb je morgen 170 zieke renners in het peloton. Het is niet vergelijkbaar met Milaan-Sanremo van 2013, toen renners zich tijdens de neutralisatie konden opwarmen in de bus en andere kleren konden aantrekken. Dat ging niet in deze etappe. Neen, de etappe stopzetten was de enige juiste optie.”

Zelf had De Gendt nochtans niet te veel last van de koude. “Ik had een enorm zware inspanning geleverd om naar dat groepje vluchters te rijden. Dus ik had het best wel warm”, reageerde hij laconiek. “Neen, grapje. Als je zoveel laagjes moet aandoen om te koersen, is het plezier ver te zoeken. Het is de enige juiste beslissing om te stoppen. Je voelde dat je gewoon weg gleed als je aanzette op die besneeuwde klim. De afdaling zou nog gevaarlijker geweest zijn. Het is jammer voor mij, want mijn benen waren goed, alleen was het weer slecht”, besloot hij.

MEER SPORTNIEUWS