© Shutterstock

Tips voor een vleugje retro in je interieur

Meubels en accessoires uit voorbije decennia zijn hip. De Kringwinkel speelt in op de hype en organiseert op zaterdag 12 maart een nieuwe editie van Retrodag. Liefhebbers van vintage kunnen er snuisteren in een grote collectie hebbedingen uit vervlogen tijden en ze een nieuw leven schenken. Maar hoe integreer je retro in je interieur? Julien Cappelle van 2dehands.be geeft enkele stijltips.

1. Wil je vintage vibe in een modern interieur, dan kan je een muur met retropapier behangen. Plaats er enkele meubelen uit een decennium naar keuze bij en klaar. Zo creëer je een open geheel.

2. Kijk naar de kleur van je retrospullen en laat die terugkomen in de ruimte. Bijvoorbeeld: een mosterdgeel schaaltje op tafel komt nog beter tot zijn recht als je er de kleur van kussens op de sofa op afstemt.

3. Heb je al een interieur dat retro uitademt en mag het wat minder zwaar overkomen? De vloer en de muren kunnen de ruimte er helemaal anders laten uitzien. Meubels met geschiedenis ogen een pak strakker op een betonnen vloer of in een ruimte met witte muren.

4. Koop nooit te veel tweedehandsspullen in één keer. Zie de aankleding van een ruimte als een project dat stap voor stap vorm krijgt. Vul rustig aan, zo voorkom je een veel te bombastisch resultaat.

5. Voor starters: retrospiegels zijn makkelijk toe te voegen in elk interieur.

6. Je kan ook aan upcycling denken. Dat betekent dat je tweedehandsitems niet gebruikt voor wat ze dienen. Zo wordt een verweerde ladder misschien wel een nieuw boekenrek. Hierin kan je zo creatief gaan als je wil.

7. Een tip voor wie een specifiek meubel in gedachten heeft: snel zijn is de boodschap.

Retrodag vindt plaats op zaterdag 12 maart in de meeste Kringwinkel-vestigingen. Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende zaken. In afwachting kan je jezelf al een retrolook geven met deze tool .

NIET TE MISSEN