© svh

© SVH

© SVH

© SVH

© SVH

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Duitse president en koning Filip bezoeken jongerenwerking ROJM

De Duitse president Joachim Gauck en koning Filip hebben woensdagnamiddag de nieuwe locatie van jeugdcentrum ROJM in Mechelen bezocht. De president liet aan ons koningshuis weten dat hij graag een project rond integratie wilde bezoeken.

Sven Van Haezendonck

Het Regionaal Open Jeugdcentrum (ROJM) verhuisde recent naar een nieuwe stek, in een voormalig magazijn op de Battelsesteenweg dat werd gerenoveerd. De jeugd, de medewerkers en de vrijwilligers mochten het Duitse presidentspaar en koning Filip en koningin Mathilde verwelkomen. "De Duitse president wilde graag een jeugdhuis bezoeken dat werkt met maatschappelijk kwetsbare jeugd. Zo zijn ze uitgekomen bij ROJM", zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA).

Coördinator Sahd Jaballah kreeg het verzoek via het koningshuis en Buitenlandse Zaken. "Wij werken al sinds 1978 met allochtone jongeren, waardoor we het oudste jeugdhuis in Vlaanderen zijn dat op deze manier werkt", vertelt hij. Hij kwam als tiener zelf in het Jeughuis in Willebroek, ook een afdeling van ROJM.

De veiligheidsmaatregelen waren zelden gezien in Mechelen. De Battelsesteenweg was door het bezoek deels afgesloten. Op de Sint-Romboutstoren wappert uitzonderlijk de Duitse vlag.

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio