© Coöperatie Hoogstraten cv

Eerste kist aardbeien van het seizoen geveild: 4.000 euro

Bij Coöperatie Hoogstraten werden vandaag de eerste aardbeien geveild, traditioneel voor het goede doel. Het kistje bracht 4.000 euro op, een som die werd verdubbeld door de Coöperatie zelf en werd geschonken aan het Rode Kruis.

PH

De seizoensopening vormde de ideale gelegenheid om het volledige assortiment in de kijker te zetten en te focussen op nieuwigheden voor het komende seizoen. Dit jaar was uitzonderlijk omdat ook het nieuwe logo en bijhorende huisstijl officieel werden voorgesteld.

Samen met het nieuwe logo is ook de naam veranderd, van Veiling Hoogstraten in Coöperatie Hoogstraten cv. Hiermee wordt het belang van onderlinge samenwerking onderstreept. Naast aardbeien verhandelt Coöperatie Hoogstraten cv vooral tomaat, paprika en komkommer.

De eerste kist aardbeien ging naar Delhaize aan de prijs van 500 euro per 500 gram. Door inbreng van Coöperatie Hoogstraten cv werd de opbrengst verdubbeld. Het bedrag van € 8.000 werd overhandigd aan Ine Tassignon, afgevaardigde van het Rode Kruis.

Lees er donderdag meer over in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio