Maximumprijs voor bezoekende fans in Premier League

Foto: Photo News

Maximumprijs voor bezoekende fans in Premier League

Print

De clubs uit de Premier League zijn het erover eens geworden om voor de komende drie seizoenen een maximumprijs van 30 Britse pond (ongeveer 39 euro) in te stellen voor de tickets van bezoekende supporters. Dat staat woensdag op de website van de Premier League te lezen.

Het debat over de prijs van voetbaltickets laaide recent op aan de overzijde van het Kanaal. Zo protesteerden Liverpool-fans tegen de duurdere ticketprijzen voor volgend seizoen. In de wedstrijd tegen Sunderland verlieten heel wat supporters in de 77e minuut Anfield, 77 omdat dat de prijs in pond is van een ticket voor de hoofdtribune. Dit seizoen kosten die tickets 59 pond.

De 20 Premier League-clubs kwamen “unaniem” overeen dat supporters van de bezoekende teams vanaf volgend seizoen niet meer dan 30 pond moeten neerleggen om een wedstrijd bij te wonen. In een persbericht meldt de Premier League dat bezoekende fans “essentieel zijn voor de sfeer tijdens de wedstrijd”. Tevens erkent de Premier League dat deze supporters vaak ook hun vervoer moeten betalen, bovenop de prijs van een ticket. De Football Supporters’ Federation (FSF), die de voetbalfans in Engeland en Wales vertegenwoordigt, ijverde eerder al voor een bovengrens van 20 pond voor tickets voor bezoekende supporters.

MEER SPORTNIEUWS