Man verdacht van neerschieten pastoor gearresteerd voor Witte Huis

Kyle Odom. Foto: AP

Man verdacht van neerschieten pastoor gearresteerd voor Witte Huis

Print

Een Amerikaanse oud-marinier die ervan wordt verdacht op een pastoor te hebben geschoten, is dinsdag gearresteerd voor het Witte Huis. Dat zeggen de autoriteiten. De schietpartij gebeurde na een bijeenkomst voor presidentskandidaat Ted Cruz.

De 30-jarige Kyle Odom zou Tim Remington hebben verwond bij een schietpartij op de parking van een kerk in Idaho. De schietpartij gebeurde in het stadje Coeur d’Alene op zondag, nadat de pastoor zijn opwachting had gemaakt bij een gebed voor presidentskandidaat Ted Cruz. Na de feiten vluchtte de oud-marinier weg, om twee dagen later dus gearresteerd te worden aan het Witte Huis. Hij zou “niet geïdentificeerd, maar ongevaarlijk materiaal” over het hek van de ambtswoning van de president gegooid hebben, zeggen de geheime diensten in een persbericht.

Odom, wiens motieven nog onbekend zijn, werd gezocht door de politie voor poging tot moord. Volgens de politiechef van Coeur d’Alene, Lee White, had de verdachte een “manifest” bij met namen van Amerikaanse parlementsleden en leden van de Israëlische regering. Er stond echter geen precieze bedreiging in te lezen. Volgens White kampt Odom niet met psychische problemen.

Jaarlijks sterven 30.000 mensen ten gevolge van schietpartijen in de Verenigde Staten.

Nu in het nieuws