© BELGAIMAGE

Elia vanuit cel opnieuw op trainingsveld Feyenoord

Feyenoord-speler Eljero Elia sluit donderdag aan bij de selectie tijdens de training in de aanloop van de competitiewedstrijd van zondag tegen Vitesse. Dat meldden de Rotterdammers woensdag op de clubwebsite. De aanvaller pakt daarmee de draad weer op na een tumultueus begin van de week, waarin hij maandag en dinsdag werd verhoord vanwege vermeende betrokkenheid bij een mishandeling.

De politie liet hem dinsdagmiddag vertrekken, waarna hij woensdag in De Kuip over de gebeurtenissen sprak met de clubleiding en de hoofdtrainer. “Ik heb niemand mishandeld, maar het is natuurlijk stom van me dat ik in de situatie terechtkom dat de verdenking tegen me kan ontstaan dat ik zoiets heb gedaan. Als voetballer moet ik voorkomen dat ik in opspraak kom. Dat heb ik niet gedaan en daar bied ik zowel de club als de supporters mijn excuses voor aan”, klinkt het.

De clubleiding heeft de speler alvast een boete opgelegd. “Die heb ik direct geaccepteerd, want ze hebben gelijk dat ik donderdagavond na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen AZ de stad helemaal niet meer in had moeten gaan. Had ik dat niet gedaan, dan had ik mezelf en mijn omgeving achteraf gezien een hele hoop ellende bespaard.”

Het incident gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag bij een café. Bij de vechtpartij raakte een 26-jarige man uit Delft gewond. Hij is kort bewusteloos geweest en naar een ziekenhuis gebracht. De man vertelde agenten later dat twee personen hem hadden geslagen. Het onderzoek naar het incident wordt voortgezet, aldus het Openbaar Ministerie, Elia blijft net als twee anderen wel verdachte.

Meer sportnieuws