Voetbalwereld neemt afscheid van Dominique D’Onofrio

Foto: BELGA

Voetbalwereld neemt afscheid van Dominique D’Onofrio

Print

De Sainte-Mariekerk in Ans was woensdag te klein om alle aanwezigen op de begrafenisplechtigheid van Dominique D’Onofrio te ontvangen. Verschillende prominenten uit de voetbalwereld namen afscheid van de voormalige Standard-coach, die op 12 februari in Argentinië op 62-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartstilstand.

Op het kerkplein stond een groot scherm waarop diegenen die de kerk niet binnen geraakten, de plechtigheid konden volgen. “De ceremonie zou te lang duren als we zouden opnoemen wat Dominique heeft gedaan. Laten we het vandaag hebben over wie hij was”, zei de priester.

Het leven van Dominique D’Onofrio rustte op drie pijlers: zijn familie, het voetbal en zijn vrienden. Dat bleek uit de toespraken van Stéphane Moreau, burgemeester van Ans, Waals minister van Economie Jean-Claude Marcourt en Bernard Serin, voorzitter van FC Metz. Bij de Franse club was Dominique D’Onofrio sinds 2011 sportief directeur.

De voetbalwereld was goed vertegenwoordigd op de begrafenisplechtigheid. Naast de spelers van FC Metz en Seraing, de club waar D’Onofrio’s zoon Francesco speelt, waren ook onder anderen bondscoach Marc Wilmots, Eric Gerets, Daniel Van Buyten, Olivier Renard, Eric Deflandre, Wilfried Van Moer, Henri Depireux, Léon Semmeling, Philippe Albert, Nordin Jbari, Sunday Oliseh en Oguchi Onyewu aanwezig.

Ook heel wat spelers die D’Onofrio onder zijn hoede had bij de jeugd en op lager niveau tekenden present. In een emotionele afscheidsrede verklaarde zoon Francesco immers dat de belangrijkste waarde van Dominique D’Onofrio het niet vergeten van zijn roots was.

MEER VOETBALNIEUWS