25 sikh-vluchtelingen samengeperst in kooi van 4 m²

Print
Essen -

De politie heeft dinsdag bij een controle in Essen een vrachtwagen tegengehouden met 25 vluchtelingen in een geïmproviseerde kooi, achter een lading uien. De slachtoffers van de mensensmokkel, allemaal sikhs, waren tussen 2 en 88 jaar oud.

De Antwerpse federale gerechtelijke politie ontving dinsdag een tip over een op til staande georganiseerde mensensmokkel. Het vertrek zou voorzien zijn rond 15u in de onmiddellijke omgeving van een carwash in Essen.

Met behulp van de lokale politie van de zone Grens werd onmiddellijk een bredere perimeter rond de omgeving afgesloten. Omstreeks 16.45u kon vervolgens door de lokale politie een Roemeense vrachtwagen worden klemgereden die van een carwashterrein afreed.

In de laadruimte van de vrachtwagen werd, volledig ingekapseld achter de lading ajuinen, een zelfgemaakte kooi aangetroffen van 4 m². Daarin waren 25 personen van sikh-origine ( India ) samengeperst teruggevonden. Al deze personen, van peuters tot een 88-jarige en één blinde man, werden bevrijd en opgevangen.  

De vrachtwagen was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk en werd bestuurd door twee Roemenen van 45 en 33 jaar. Zij werden gearresteerd.

Ook de eigenaar en uitbaters van de carwash werden gearresteerd. De vier verdachten werden voorgeleid bij de Antwerpse onderzoeksrechter.

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio