Vakantie

Dit is de meest populaire accomodatie op Airbnb

Print

Met meer dan twee miljoen verblijfsmogelijkheden heb je keuze te over op Airbnb. En toch, voor de meest populaire verblijfsplaats is er een wachtlijst van enkele maanden. Ook al is het niet meteen de meest glamoureuze optie.

Het Amerikaanse koppel Kitty en Michael Mrache maakten hun zelf in elkaar geknutseld houten ‘paddenstoelenhuisje’ temidden de bossen in het Californische Aptos in 2008 voor iedereen beschikbaar via Airbnb. Het is sindsdien uitgegroeid tot de meest geboekte accomodatie op Airbnb, terwijl het met zijn beperkte omvang van honderd vierkante meter niet meteen veel beweegruimte biedt.

Met de jaren werd het huisje verplaatst en uitgebreid zodat er net drie mensen inpassen. Luxe is er niet, wel een terras in volle natuur. Wat maakt het huisje nog zo speciaal? De slaapkamer (die je met een ladder moet bereiken) bevindt zich vlak onder een geodetische koepel met verbluffend uitzicht op het bos. Door het unieke ontwerp bezit de ruimte ook de eigenschap dat wat je aan de ene kant van de kamer fluistert ook kan gehoord worden aan de andere kant.

Je kan er een nachtje logeren voor de prijs van 121 euro (plus taksen en poetskost). Snel wezen is de boodschap, want afgelopen jaar was het stulpje amper drie dagen vrij.

 

Mushroom Dome Cabin: #1 on airbnb

Aptos, CA, Verenigde Staten
.A geodesic dome loft & a large deck in the trees, you'll feel like you're in a tree house in the woods. As we book up pretty far in advance, if you would like to stay on our land, reserve our Humm...
Vakantiewoningen te Huur in Aptos

 

NIET TE MISSEN