Kai Reus wordt beloond voor sterke Omloop en verkast meteen naar profploeg

Foto: Photo News

Kai Reus wordt beloond voor sterke Omloop en verkast meteen naar profploeg

Print

Kai Reus zet zijn wielerloopbaan voort bij Team Roompot-Oranje Peloton. De Nederlandse wielerploeg maakte woensdag bekend dat de 30-jarige Noord-Hollander een contract heeft ondertekend, hij maakt met onmiddellijke ingang de overstap van het Veranda’s Willems Cycling Team.

Wielrennen op Sportwereld.be

Reus viel dit jaar op in de Omloop Het Nieuwsblad. Hij reed in het shirt van Veranda’s Willems, maar kwam op amateurbasis uit voor de Belgische ploeg. “Dit is een mooie kans om mij te kunnen laten zien in de wedstrijden van het hoogste niveau”, aldus Reus, die een contract tot het einde van het seizoen tekende. “Roompot-Oranje Peloton rijdt een mooi programma met in de komende maanden bijna alle klassiekers. Ik ben Veranda’s Willems dankbaar voor hun steun in de afgelopen anderhalf jaar, maar deze mogelijkheid kan ik niet laten lopen.”

“Kai is een jongen die, met al zijn ervaring, zeker van toegevoegde waarde kan zijn voor ons team”, lichtte teammanager Michael Zijlaard toe. “Eén van de uitgangspunten van ons team is dat wij jongens die, om wat voor reden dan ook, nog niet het maximale uit hun potentie hebben gehaald een tweede kans willen bieden. Kai heeft nogal wat tegenslagen moeten overwinnen en is dus een karakterjongen. Voeg daarbij zijn ervaring en het is duidelijk dat wij hem er graag bij hebben”, klinkt het.

Het is de bedoeling dat Reus in Dwars door Vlaanderen, op 23 maart, zijn debuut zal maken in de outfit van Roompot-Oranje Peloton.

 

 

Meer sportnieuws