© Photo News

© BELGA

1/2

Anderlecht-bestuur zet druk op spelers: “We hebben er onze buik van vol”

Anderlecht is naar Oekraïne vertrokken voor het Europa League-duel van donderdag tegen Shakhtar Donetsk. Maar na de nieuwe nederlaag in de competitie tegen Moeskroen vertrok paars-wit met twijfels. Voorzitter Roger Vanden Stock en manager Herman Van Holsbeeck zetten dan ook de nodige druk op de spelers bij het inchecken in de luchthaven van Zaventem.

“We stellen ons intern allemaal vragen bij het feit dat we fantastische prestaties neerzetten tegen topelftallen die normaal veel hoger staan aangeschreven maar dan tegen de laatste en de voorlaatste in de stand 0 op 6 pakken. Dan heeft dat te maken met de mentaliteit en daar hebben we als bestuur onze buik van vol. Je kan moeilijk zeggen dat er geen druk op de ketel staat...”

Anderlecht vertrok met twijfels naar Oekraïne. HVH: "Hebben als bestuur onze buik vol van de mentaliteit." #shaand pic.twitter.com/x0Flqt9916

— Stadion (@VTMStadion) March 9, 2016

“Waarom zijn onze speler niet gemotiveerd tegen Beveren of Moeskroen?”, vraagt voorzitter Roger Vanden Stock zich openlijk af. “Ik heb daar geen antwoord op. Ik weet wel dat de motivatie soms het verschil kan maken...”

Dennis Praet: “Spelers verwijten Hasi niets”

© photonews

© put

1/2

In tijden van crisis kon Anderlecht toch nog even ontspannen. Vanaf vandaag is de kledinglijn van Dennis Praet – DYJCode – te verkrijgen bij de winkelketen ZEB. Vóór het vertrek naar Donetsk kwamen ploegmaats als Defour en Deschacht nog even naar de modeshow kijken.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De presentatie van de collectie voor ZEB, gisteren in Merchtem, lag al twee maanden vast. De nederlaag tegen Moeskroen en de kritiek op coach Besnik Hasi drukten de sfeer wel wat, maar Praet anticipeerde. “Ik kan mezelf echt verliezen in het ontwerpen van die kleding. Maar voetbal blijft mijn prioriteit. De sfeer bij Anderlecht was deze week niet goed, maar het groepsgesprek deed ons deugd. De spelers verwijten de trainer niets. Besnik kan echt niet méér doen. We verwijten het vooral onszelf dat we er niet staan in de kleine matchen. Het is moeilijk te zeggen wat exact het probleem is. Het is niet zo dat we minder gemotiveerd zijn tegen Moeskroen dan tegen Olympiakos.”

Zelf liep de middenvelder maar even op de catwalk gisteren. “Ik ben nu meer bezig met Shakhtar”, klonk het. “Dat we nog Europees spelen, is een surplus. We moeten vooral eens drie matchen op rij winnen, want nu zetten we te vaak stappen achteruit. Het verbaasde me wel dat we tegen de top zes maar 11 op 30 haalden. Maar dat zijn statistieken. Play-off 1 wordt een andere competitie en sowieso zijn we beter tegen de topploegen. Gelukkig worden de punten straks gedeeld, want anders was het misschien niet meer mogelijk om 9 punten in te halen op Club Brugge. Nu is het vertrouwen er nog dat het kan.”

Naar buitenland

Als paars-wit alsnog kampioen wordt, lopen veel ploegmaats misschien al rond in zijn merk DYJCode. Teamgenoten als Defour, Dendoncker en Deschacht zijn alvast fan en eens de trein hier vertrokken is, volgt misschien wel het buitenland.

Praet is alvast aan zijn laatste maanden bezig bij RSCA. “Ik voel me zeker klaar voor die stap. Ik hou wel van een uitdaging. Dat zie je toch ook aan mijn kleding?”

Meer sportnieuws