Barbiepop viert verjaardag met speciale veiling

(Archiefbeeld) Foto: BELGAIMAGE

Mode

Barbiepop viert verjaardag met speciale veiling

Print

De Barbiepop wordt woensdag 57 jaar en om dat te vieren komt online veilinghuis Catawiki met een speciale veiling op de proppen. Voor haar verjaardag gaan er enkele speciale poppen uit de jaren zestig en zeventig onder de hamer.

Om de verjaardag van de wereldbekende Barbiepop te vieren, wil de Duitse Bettina Dorfmann, met zo’n 15.000 poppen de grootste Barbieverzamelaar ter wereld, enkele van haar geliefde poppen laten veilen. Ze werkt daarvoor samen met online veilinghuis Catawiki. “22 jaar geleden kocht ik wat oude Barbiepoppen voor mijn dochter maar ze wilde er niet mee spelen”, zegt Dorfmann. “Toen heb ik ze zelf maar gehouden en gaandeweg ben ik ze gaan verzamelen. En dat is behoorlijk uit de hand gelopen.”

Het veilinghuis verwacht dat de poppen zo’n 15.000 euro kunnen opbrengen. Een hoog bedrag, dat vooral te danken is aan de zogenaamde ‘Twist ‘n Turn Barbies.’ Dit model, voor het eerst uitgebracht in de jaren zestig, was de eerste aanzet tot de huidige, moderne versie. De pop kreeg toen een nieuw gezicht, haar en lichaam. Ook kreeg ze voor het eerst een draaiend middel en buigzame benen. Met de opbrengst wil Dorfmann haar collectie verder uitbreiden.

Wie zelf ook een popje wil scoren, kan nog een bod plaatsen tot en met vrijdag 11 maart op de website van Catawiki.

NIET TE MISSEN