Philippe Gilbert geeft op in Parijs-Nice

Foto: BELGA

Philippe Gilbert geeft op in Parijs-Nice

Print

Het zit Philippe Gilbert dit voorjaar nog niet mee. De renner van BMC zal niet meer starten in de derde dag van Parijs-Nice, dat maakte zijn ploeg bekend. De ex-wereldkampioen is ziek.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het zit Philippe Gilbert dit voorjaar nog niet mee. De kopman van BMC viel in Omloop Het Nieuwsblad, bezeerde daarbij zijn rug en moest daarom ook afstappen in Le Samyn wegens te veel pijn. Hij kreeg uiteindelijk toch groen licht voor deelname aan Parijs-Nice maar verscheen daar aan de start met een zware verkoudheid.

De "Koers naar de zon" werd vooralsnog gekenmerkt door winterse omstandigheden en dat deed uiteraard geen goed bij de al zieke Gilbert. Zijn opgave komt dan ook niet onverwacht.

Ploegdokter Dario Spinelli panikeert echter niet: "De toestand van Gilbert is niets om je zorgen over te maken maar het koude weer heeft de zware verkoudheid alleen maar erger gemaakt."

Gilbert: "Eén van grootste doelen komt eraan"

Gilbert zelf reageerde ontgoocheld maar keek alweer vooruit: "Ik hou echt van deze wedstrijd en ben dan ook ontgoocheld dat ik moet stoppen. Maar met Milaan-Sanremo staat één van mijn grootste doelen van het seizoen voor de deur en om daar goed te kunnen presteren moet ik volledig herstellen van deze verkoudheid."

Ook vandaag weer nat en koud

Het peloton van de ‘Koers naar de zon’ komt vandaag tussen Cusset in de Montagne Bourbonnaise en Mont Brouilly in Bourgondië opnieuw in winters weer terecht. De hele rit door, 168 kilometer lang, is er regen en sneeuwregen aangekondigd in de departementen van de Loire en de Rhône. De gevoelstemperatuur zit rond het vriespunt.

Daarbovenop is het een vrij lastige etappe die zeven hellingen telt. De finish ligt op de Mont Brouilly, in de omgeving van Villefranche-sur-Saône. Het is een best steile knoert, met gemiddelde stijgingsgraad 7,7 procent, over drie kilometer. Tot twee keer toe moeten de kandidaat-winnaars van Parijs-Nice ertegenaan. 

Volg hier de tweede etappe in Parijs-Nice LIVE van start tot finish!

Meer sportnieuws