Sint-Ritawijk krijgt voorlopig geen wachtbekken

Foto: Philippe Desmet

Sint-Ritawijk krijgt voorlopig geen wachtbekken

Print
Kontich - Wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van de gracht naast de E19? Raadslid Marleen Van den Eynde (Vlaams Belang) legde de vraag voor aan minister Joke Schauvliege (CD&V).

In januari werd de Sint-Ritawijk door zware overstromingen getroffen. Raadslid Jef Plasmans (CD&V) verwijt het huidige bestuur dat de gracht naast de E19 slecht onderhouden wordt.

Raadslid Marleen Van den Eynde (Vlaams Belang)  vroeg aan minister Joke Schauvliege (CD&V) wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud van de gracht. Schauvliege antwoordde dat het gemeentebestuur dit onderhoud heeft uitbesteed aan Rio-Link.

Van den Eynde wou ook weten of er een wachtbekken komt in de Sint-Ritawijk. Volgens de minister zijn er geen plannen voor zo'n overloopgebied om overtollig water tijdelijk op te vangen.

Voor schepen van Milieu Wim Annaert (Sander) mag men de problematiek niet verengen tot het verwijderen van takken uit een gracht. “We hebben alle probleemzones over het hele grondgebied opgelijst. Nu gaan we bekijken waar de aanleg van  een retentiezone het dringendst is.”

Annaert bevestigt dat er voorlopig geen concrete plannen zijn voor de aanleg van een wachtbekken in de Sint-Ritawijk. “Dit dossier ligt al tien jaar stil. We trachten het opnieuw te activeren in overleg met de eigenaars en de agentschappen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio