Sporting Vremde viert 50-jarig bestaan met feesten en verhuis naar Sportpark Sneppenbos

Print

Foto: Patrick Van Dyck

Boechout - Voetbalclub Sporting Vremde bestaat vijftig jaar en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Niet alleen zullen de 22 ploegen op de twee gloednieuwe kunstgrasvelden in Sportpark Sneppenbos aan de Vremdesesteenweg kunnen spelen, er komen ook verschillende activiteiten met als hoogtepunt een feestweekend eind mei.

“De wieg van onze club staat in café De Pelikaen”, vertelt voorzitter Gert Van Nuffelen (47). “Daar tapte cafébaas Leo Wuyts in 1966 Tiger-bier. Omdat die brouwerij groen en wit gebruikte om reclame te maken, besloot Leo een groenwitte uitrusting te kopen. De brouwerij zou de tenues wel betalen. Helaas betaalde de brouwer niets en zat Leo met de rekening.”

Momenteel heeft de club 22 ploegen in competitie en telt groen-wit ruim vierhonderd actieve leden. “We zijn heel tevreden dat we bij de start van de nieuwe competitie op de twee gloednieuwe kunstgrasvelden in Sportpark Sneppenbos aan de Vremdesesteenweg kunnen spelen.” Een verhuis was absoluut noodzakelijk. “Op onze huidige locatie hebben we maar één volwaardig speelveld”, legt secretaris Leo Van Cleemput (62) uit. “Door het aanhoudende slechte weer, moesten we de voorbije twee maanden uitwijken naar een naburig veld om te kunnen trainen.”

Met een brede waaier aan activiteiten wil de club haar vijftigste verjaardag vieren. “Vorige maand hadden we reeds een groot carnavalsfeest”, vertelt Van Nuffelen. “Onze volgende activiteit is een comedy night op 10 maart in Zaal Den Boom. “Met Erhan Demirci, William Boeva, Han Solo en Ralf Jennes op de affiche hopen we op een volle zaal.”

Op 13 mei organiseert de club voor de achttiende keer een jeugdweekend in de Hoge Rielen. “En van 20 tot 22 mei houden we in onze kantine een groot feestweekend”, stellen Marc Mertens en Jef Jennes. “Wat we dan precies gaan doen, houden we nog geheim. Het zal alleszins onze laatste grote activiteit in onze vertrouwde kantine zijn.”

Lees het hele verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio