Bahnhof zet Spoor Oost op de rails

Print
Borgerhout -

Bahnhof, het ontmoetingscentrum op Spoor Oost in Borgerhout, schiet zaterdag 26 maart officieel uit de startblokken met een groot openingsfeest. “We willen de bezoekers de mogelijkheden van het immense terrein laten ontdekken”, klinkt het.

De hele site wordt onderverdeeld in zeven locaties, zeven stations die voor de gelegenheid elk een eigen thema krijgen. Een toeristentreintje bedient de verschillende stations en brengt de bezoekers tot op hun bestemming. “Onze stationschefs zullen de bezoekers verwelkomen”, vertelt Bart Francken van Groep Arthur, het bureau dat de organisatie van het feest op zich neemt. “Het rangeerstation wordt een heus foodtruckfestival. We hebben er ook enkele zeecontainers geplaatst en daar zullen extreme sporten beoefend kunnen worden, met een bmx-parcours, skateramp, klimmuur, deathride maar ook graffiti.”

“Aan Schijnpoort slaat Bar Attak, de zomerbar die altijd aan de Kerkstraat stond, haar tenten op. Bar Attak blijft er een hele week staan. Dat station krijgt een vuursfeer met een barbecue en een vuurmeester. Aan de andere stations staan heel uiteenlopende activiteiten gepland, zoals kinderanimatie, een mobiele speeltuin, een workshop vliegers knutselen, muziekoptredens, sportdemonstraties en de rommelmarkt die ook aan Park Spoor Noord staat.”

Rond 21u brengt een vuurstoet, die vertrekt aan Schijnpoort, alle aanwezigen tot aan Bahnhof aan de andere kant van het terrein. Daar wordt de dag afgesloten met een afterparty.

Lees er woensdag alles over in Gazet van Antwerpen - Stadskrant

www.bahnhof.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio