Astor haalt zorgtoren neer

Print

De (te) hoge zorgtoren. Foto: Gva

Geel -

Astor trok zijn bouwaanvraag voor het zorgcomplex met een toren van veertien verdiepingen weer in, op verzoek van de stad. De buurt hoopt haar zegje te mogen doen in een volgend plan.

Met een aangetekend schrijven heeft de vzw Astor zijn bouwaanvraag voor het gelijknamige zorgcomplex met 172 wooneenheden in het gebied tussen Groenhuis en Klein Veldekensstraat in Geel weer ingetrokken. Daarmee komt de bouwheer tegemoet aan het verzoek van het Geelse schepencollege, na een eerste evaluatie van de zowat 2.100 bezwaarschriften die vanuit de buurt waren ingediend. Vooral de aanwezigheid van een veertien verdiepingen hoge toren van bijna 51 meter lokte heel wat protest uit.

Draagvlak creëren

De buurtbewoners zijn naar eigen zeggen erg blij met de nieuwe wending. “Als de projectleider met een nieuw plan op de proppen wil komen, zouden wij daar als buurt wel bij betrokken willen worden”, klinkt het. “Een nieuw openbaar onderzoek kan voor alle partijen een nieuwe kans betekenen om het beter te doen, na de lessen uit het verleden. We blijven benadrukken dat het voor het slagen van een sociaal project als Astor heel belangrijk is dat er een draagvlak wordt gecreëerd.”

Lees er woensdag meer over in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio