Brazilië is uit op revanche: bondscoach wil met Neymar naar Spelen

Foto: AFP

Brazilië is uit op revanche: bondscoach wil met Neymar naar Spelen

Print

De Braziliaanse bondscoach Dunga hoopt dat Barcelona-vedette Neymar deze zomer present tekent op het olympisch voetbaltoernooi in Rio de Janeiro. Als Dunga moet kiezen tussen een deelname van zijn sterspeler aan de Copa America of aan de Spelen, kiest de bondscoach resoluut voor Rio.

De Brazilianen komen deze zomer van 3 tot 26 juni in actie op de Copa America, de Spelen wordt in augustus (5-21/08) afgewerkt. Verwacht wordt dat Neymar van zijn club zal moeten kiezen voor één van beide competities. De internationale kalender is immers al overvol en bovendien zijn clubs niet verplicht om spelers af te staan voor het olympisch voetbaltoernooi. Als het aan Dunga ligt, heeft hij Neymar er het liefst bij op de Spelen.

“Het is geen makkelijke keuze, maar ik denk dat de Spelen prioritair zijn, aangezien dat de enige titel is die Brazilië nog nooit kon winnen en aangezien wij thuis spelen”, verklaarde Dunga aan televisiezender Esporte. “We moeten met Barcelona, met de selectie én met Neymar zef praten om te zien wat het beste is voor alle partijen”.

Voor het olympisch toernooi mag elke ploeg drie spelers boven 23 jaar selecteren. Brazilië werd nog nooit olympisch kampioen, het verloor de finales van 1984, 1998 en 2012. Na de 1-7 pandoering door de latere wereldkampioen Duitsland op het WK van twee jaar geleden in Brazilië, zou de afwezigheid van Neymar op de Spelen moeilijk te begrijpen zijn voor de Braziliaanse bevolking.

Meer sportnieuws