Afgehakt hoofd teruggevonden aan uitvalsbasis voor afrekening in Antwerpen

Foto: Twitter

Afgehakt hoofd teruggevonden aan uitvalsbasis voor afrekening in Antwerpen

Print

Vlak voor een bekende loungebar in Amsterdam is woensdagochtend een afgehakt hoofd gevonden. Volgens Nederlandse media gaat het om een Amsterdammer die een rol speelde in de Mocro-oorlog, waarbij Marokkaanse drugsbendes een machtsstrijd uitvechten om de stad. De loungebar wordt overigens gelinkt aan de zaak-Najeb Bouhbouh, de Amsterdamse drugscrimineel die een paar jaar geleden in Antwerpen werd geliquideerd.

Het was een toevallige voorbijganger die het hoofd woensdagochtend opmerkte ter hoogte van een shisha-lounge, een bar waar waterpijpen kunnen worden gerookt. Volgens een ooggetuige zat het hoofd in een blauwe emmer, en was die zo geplaatst dat het hoofd naar binnen kon kijken.

De politie heeft nog geen extra details verstrekt, maar bevestigt wel dat het een verband onderzoekt tussen het hoofd en een incident van dinsdagavond. Toen werd op een andere plaats in de stad al een onthoofd lichaam aangetroffen in een uitgebrande wagen. De politie meldde toen dat het om een 23-jarige Amsterdammer ging, die gekend was bij het gerecht.

Link met Antwerpen

Volgens Nederlandse media gaat het om Nabil Amzieb. De man speelde een rol in de Mocro-oorlog in Amsterdam die sinds 2012 in de stad woedt. Daarbij vechten Marokkaanse drugsbendes een machtsstrijd uit om de stad, waarbij ze gewelddadige aanslagen plegen en mensen liquideren.

Lounge Fayrouz, de plaats waar het hoofd werd gevonden, is tevens een ontmoetingsplek voor criminelen en de uitvalsbasis voor een afrekening in Antwerpen twee jaar geleden. Twee jaar geleden werd de Amsterdamse crimineel Mohammed el Mayouri geliquideerd toen hij uit de lounge kwam. El Mayouri was een goede vriend van Benouaf A, de verdachte van de afrekening in Antwerpen, en wou net een getuigenis afleggen in het voordeel van Benouaf A.

 

 

Nu in het nieuws