Documenten in beslag genomen op Franse voetbalbond in verband met verdachte betaling Blatter

Foto: REUTERS

Documenten in beslag genomen op Franse voetbalbond in verband met verdachte betaling Blatter

Print

Het Zwitserse gerecht heeft, in samenwerking met het Franse parket, de hoofdkantoren van de Franse voetbalbond laten doorzoeken in verband met de verdachte betaling van 1,8 miljoen euro van Sepp Blatter aan Michel Platini. Er werden enkele documenten in beslag genomen. Dat meldde het Zwitserse gerecht woensdagmorgen.

Blatter zou in 2011 een verdachte betaling van 2 miljoen Zwitserse frank (1,8 miljoen euro) hebben overgemaakt aan Platini voor werk dat die laatste tussen 1999 en 2002 leverde. Voor die betaling werd er geen schriftelijk contract opgemaakt. Het kostte hen uiteindelijk de kop als voetbalbobo, hoewel ze allebei in beroep zijn gegaan bij het Internationaal Sporttribunaal TAS. Hun oorspronkelijke schorsing bij de FIFA is onlangs nog van acht naar zes jaar teruggebracht.

De advocaten van Michel Platini hebben laten weten dat ze tevreden zijn met de beslissing van het Zwitserse gerecht om in samenwerking met hun Franse collega's huiszoekingen te doen in de gebouwen van de Franse voetbalbond (FFF). "We juichen deze nieuwe fase in de zaak zeker toe", klinkt het bij de advocaten van de Fransman. "Hoe sneller het Zwitserse gerecht zijn onderzoek kan voltooien, des te vroeger zijn naam uit het nieuws verdwijnt. We hebben vooraf geen waarschuwing gekregen van het onderzoeksteam en kwamen alles te weten via de pers. We hebben geen idee wat het precieze doel van deze huiszoekingen is".

In een eerste reactie aan het Franse persagentschap AFP reageert Blatter zelf erg verrast. "Ik ben bijzonder verrast om de eenvoudige reden dat de FIFA de twee miljoen Zwitserse frank aan Platini overgeschreven heeft op een persoonlijke rekening bij een Zwitserse bank. Dat gebeurde in het kader van een mondeling akkoord tussen mij en Platini en dat bedrag werd niet overgeschreven naar de Franse Voetbalbond en ook niet naar de UEFA", aldus Blatter.

Meer sportnieuws