A la carte aan huis met de fiets

Deliveroo-koerier Peter-Paul Vossepoel Foto: Wim Hendrix

A la carte aan huis met de fiets

Antwerpen -

Geen zin om te koken, maar ook niet in een vette pita? Dan is er in Antwerpen nu Deliveroo. Maaltijden van de betere, lokale restaurants aan huis geleverd. Binnen de 32 minuten én met de fiets.

In Brussel bestaat het al een paar maanden, afgelopen vrijdag ging Deliveroo in Antwerpen van start. En daarmee blijft het van oorsprong Britse bedrijf na Londen, Parijs, Sydney en Hongkong sinds 2013 steden aan het lijstje toevoegen.

Hoe gaat het in zijn werk? Via de website selecteer je je locatie en krijg je een lijst van de deelnemende restaurants te zien. Je selecteert je gerecht op de menukaart, betaalt evenveel als je op restaurant zou betalen, plus 2,50 euro vaste leverkost, en maximum 32 minuten later krijg je je bestelling aan huis.

Terwijl wij rustig in onze luie zetel kunnen blijven zitten, fietsen de Deliveroo-koeriers als gekken de stad rond. Intussen hebben zich zestig Antwerpse fietskoeriers – vooral studenten – bij Deliveroo aangesloten. Net voldoende om de maaltijden van de dertig aangesloten Antwerpse restaurants veilig en vooral nog warm aan de juiste voordeur te krijgen.

En dat lijstje van restaurants blijft uitbreiden. Momenteel gaat het onder meer om Otomat, Balls & Glory, Wagamama, Burgerij, Coffeelabs, Bia Mara en Lucy Chang.

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio