Topvolley Callant Antwerpen krijgt zusje met Antwerp Ladies Volley Team

Print

Wat al weken in de lucht hing, werd maandag in een persmededeling bevestigd: Topvolley Callant Antwerpen en het vrouwenteam van Mortsel VC zullen vanaf volgend seizoen beide aangestuurd worden door de CVBA-so Antwerp Volley Invest, de commerciële overkoepelende tak van het huidige mannenteam. “De voorbije maanden klonk het steeds luider dat Mortsel, op dit ogenblik tweede in de liga B en nog in strijd voor promotie, er de stekker wilde uittrekken bij het eerste vrouwenteam. Dit omdat men vreesde niet over voldoende financiële middelen te kunnen beschikken om na promotie de ploeg een deftig perspectief te kunnen aanbieden”, zegt Antwerpenmanager Tim Verreth, die zijn schouders onder dit nieuwe project heeft gezet.

“Dat zou enorm jammer geweest zijn voor Mortsel en voor het Antwerpse volleybal. Dus leek het me logisch om een helpende hand uit te steken. Na enkele gesprekken zaten we al snel op dezelfde lijn. In onderling akkoord met Mortsel werd via de zogenaamde afsplitsing regel het vrouwenteam administratief uit de club gehaald. Het wordt een volledig nieuwe Antwerpse club (met nieuw VVB-stamnummer, red.) die onder de noemer ‘Antwerp Ladies Volley Team’ het volgende seizoen zal aanvatten. De CVBA zal net als bij de mannen de financiële en commerciële zaken op zich nemen.”

“Wat het sportieve betreft, blijft alles in handen van de clubs. Het maakt dat Antwerp Ladies aanvankelijk nog het grootste deel van de wedstrijden in Mortsel zal afwerken. Enkele topwedstrijden zouden in de Arenahal kunnen worden gespeeld. Stel dat het team promoveert, dan zou het toch schitterend zijn voor het Antwerpse volleybal, mochten we op dezelfde dag en in de Arenahal zowel bij de mannen als bij de vrouwen een wedstrijd Antwerpen – Amigos te kunnen aanbieden”, aldus Verreth, die ook nog meegaf dat Cristina Moga volgend seizoen het Antwerp Ladies team zal trainen en coachen.

Meer sportnieuws