“Ik kon ook naar Retie en De Kempen”

Maarten Janssens. Foto: smb

Voetbal 3de provinciale C Gierle - Maarten Janssens helpt Gierle aan stuntzege tegen leider en tekent bij

“Ik kon ook naar Retie en De Kempen”

Print
Gierle -

Gierle blies vorig weekend het kampioenschap nieuw leven in. Het won verdiend met 3-1 van leider Herselt. “Die ploeg ligt ons”, straalde Maarten Janssens na afloop. Hij legde de eindstand vast.

Door de overwinning van Gierle tegen Herselt nadert eerste achtervolger Dosko, met één wedstrijd minder gespeeld, tot op zes punten van Herselt. Vanavond speelt Dosko een inhaalwedstrijd op het veld van Wezel Sport en kan het de kloof tot drie punten verkleinen.

In de heenwedstrijd won Gierle ook al op het veld van Herselt. “Het is een ploeg die ons ligt. Wellicht heeft het te maken met hun manier van voetballen. Herselt zoekt steeds de voetballende oplossing en tegen dat soort ploegen komen we zelf beter uit de verf. Voor Herselt zijn we dit seizoen ongetwijfeld het zwarte beest, maar dat is louter onze verdienste. Ik vond Herselt vooraan sterk. Het was voortdurend uitkijken voor hun spitsen. Achteraan gaven hun verdedigers dan weer een onzekere indruk en daar hebben we gebruik van gemaakt.”

Gierle liet voor de rust een resem kansen onbenut. “We kwamen vroeg op achterstand. Gelukkig konden we voor de rust toch één van onze kansen verzilveren. In het eerste kwartier van de tweede helft werden we even teruggedrongen en was Herselt baas. In die fase van de wedstrijd hadden we het moeilijk. Maar zodra we een tweede keer scoorden, was er geen houden meer aan. Op basis van het aantal kansen valt niets af te dingen op onze overwinning. Zelfs 4-1 was niet overdreven geweest.”

Maarten Janssens nam met een subtiele deviatie alle twijfels weg. De centrale verdediger miste dit seizoen nog geen enkele wedstrijd en zit al aan zes doelpunten. Om maar te zeggen hoe belangrijk hij is. “Ik had aanbiedingen van De Kempen en Retie op zak, maar ik heb mijn keuze gemaakt en verlengde mijn contract. Omdat ik geloof in het project van Gierle. Volgend seizoen moeten we zeker voor een plaats in de top drie en voor promotie gaan.”

Dit seizoen heeft Gierle nog een waterkansje op de eindronde. “Het heeft weinig zin om te rekenen, want die kans is miniem. Maar zolang het mathematisch kan, moeten we ervoor gaan.”

MEER SPORTNIEUWS