Voetbal 1ste provinciale - Michel CristiaensenVC Herentals

“Punt zeker niet gestolen”

VC Herentals had zaterdagavond nog eens reden tot vieren. Houtvenne werd immers in bedwang gehouden (0-0) en dat was een flinke opsteker voor de jongens van trainer Michel Cristiaensen.

“We hebben het echt goed gedaan”, begint de coach zijn matchanalyse. “We wisten natuurlijk dat we op Houtvenne heel veel achter de bal zouden moeten lopen en dat er hard gewerkt moest worden. Op voetballend vlak is Houtvenne namelijk één van de beste ploegen van de reeks. Toch konden zij in de eerste helft slechts één grote kans afdwingen, maar Simon Vervoort had een schitterende redding in huis.”

“In de tweede helft zijn we meer aan voetballen beginnen denken en via Krajisnic, Convalle en De Swert dwongen we zelfs drie grote kansen af. Zo konden we met een positief gevoel van het terrein stappen. Houtvennetrainer Geert Van Dessel zei achteraf dat we dat punt niet gestolen hadden. Natuurlijk deed dat gelijkspel deugd, maar op basis van het aantal kansen had het ook een zege kunnen zijn en dat wringt toch een beetje. Dan waren we immers helemaal de winnaars van het weekend geweest. Ik ben echter tevreden met dat punt en vooral met de mentaliteit en de inzet van de jongens.”

Meer sportnieuws