Voetbal 1ste provinciale - Pieter MichielsBranddonk

“Onterechte strafschop heeft ons genekt”

Print

Branddonk moest zich op het veld van Zwijndrecht tevredenstellen met een puntendeling: 3-3. Na verlies in de heenmatch, was zondag een overwinning nochtans erg dichtbij voor groen-zwart, want met nog drie minuten op de klok, leidden de jongens van trainer Segers met 1-3.

“Onze eerste helft was erg degelijk”, weet Pieter Michiels. “We kwamen wel op achterstand, maar bleven rustig voetballen. Tijdens de rust zette onze trainer toch de puntjes op de i, want vooraf was gesteld dat we op Zwijndrecht zeker niet mochten verliezen.”

De spelers hadden de boodschap begrepen en meteen na de rust maakte Soffers gelijk. “Vanaf dat moment gaven we niets meer uit handen”, gaat Michiels verder. “Uiteindelijk voelden we dat Zwijndrecht zeker niet de beste ploeg van de reeks is. Acht minuten voor affluiten scoorde Pauwels de 1-3 en leek de wedstrijd beslist.”

Toch slaagde de thuisploeg erin om Branddonk twee punten te ontfutselen. “Zwijndrecht scoorde kort voor het einde de 2-3 en kreeg in de slotminuut nog een strafschop. Volkomen onterecht, want die speler liep gewoon tegen Berkmans aan. In ieder geval is een punt te weinig en dat willen we zondag rechtzetten in het prestigeduel tegen de buren uit Witgoor”, besluiut Michiels.

Meer sportnieuws