13 matchen ongeslagen

Trainer Rudi Hoes. Foto: smb

Voetbal 1ste provinciale berg en dal - Berg en Dal ontpopt zich als revelatie

13 matchen ongeslagen

Print

Berg en Dal is zich aan het opwerpen als de revelatie van de competitie. Zondag werd Schriek verslagen met 0-1. Zo is het team al 13 weken ongeslagen.

Ondanks het mooie parcours van zijn team behoudt coach Rudi Hoes zijn kritische kijk. “Ik zag als trainer tegen Schriek een match met twee gezichten. We speelden een heel degelijke eerste helft en kwamen verdiend 0-1 voor, maar we dwongen genoeg kansen af om bij de rust met 0-2 of zelfs 0-3 te leiden. Helaas werden die mogelijkheden niet benut, want dan was het misschien een andere wedstrijd geworden. Na de pauze was mijn team onherkenbaar. We werden weggespeeld door Schriek, dat voluit voor de overwinning ging. Wij kwamen niet meer aan voetballen toe, maar gelukkig stond de verdediging pal en gaven we geen kansen weg. Schriek had wel veldoverwicht, maar dat leverde nauwelijks gevaar op. Echt verrassend is dat niet, want onze defensie staat al weken goed te spelen en we beschikken ook over een prima sluitstuk.”

De spelersgroep aast nu op het record van Mariekerke, dat bij het begin van het seizoen 14 wedstrijden ongeslagen bleef, maar ook Hoes heeft een goede reden om zondag te winnen van Oppuurs. “Voor mij is dat een speciale match. In de heenronde verloren we met 3-1 tegen Oppuurs en dat was de enige wedstrijd die ik verloor als trainer van Berg en Dal.”

De club werkt ondertussen aan een ploeg voor volgend seizoen. “Onze eerste prioriteit is om deze groep bij elkaar houden”, zegt Hoes . “Glenn Mellebeek vertrekt wel naar Olmen, maar de rest ging akkoord met een verlengd verblijf. Ondertussen hebben we bevestiging dat Lloyd Poelmans terugkeert van Lyra, terwijl ook enkele beloftevolle spelers komen, zoals Bo Peeters (ASV Geel), Stijn Huybrechts (Diest) en Gilles Van Loy (VC Herentals).”

Meer sportnieuws