Voetbal 1ste provinciale - Geert PersoonsDe Kempen

“In tien minuten was alles weg”

Print

De Kempen zakte met veel respect naar Ternesse af, maar toch hoopten spelers en trainers op puntenwinst. Een tijdlang bleef de nul op het bord, maar dan ging het snel: 5-2.

“In tien minuten was alles weg”, zegt trainer Geert Persoons. “We incasseerden vier goals en waren meteen kansloos. Op het einde van de tweede helft kon Wout Meeuwssen twee keer tegenscoren, maar veel hadden we daar niet aan.”

Een opdoffer? Persoons: “Bij De Kempen is het meestal alles of niets. We wonnen met 4-0 tegen Oppuurs en slikten nu zo'n zwaar verlies. Regelmaat is er niet. Dat heeft dikwijls te maken met mentaliteit en scherpte. Maar we moeten door, we moeten ons alweer herpakken. De volgende tegenstrever is Zwijndrecht. Ik heb hen zondag gescout, zodat we goed voorbereid aan de aftrap zullen komen. Naar mijn mening zijn er mogelijkheden.”

Het verlies bij Ternesse veroorzaakte niet al te veel schade. “Er is geen reden tot paniek. In het klassement verloren we één plaats, maar lang moeten we daar niet bij stilstaan. We moeten er zelf voor zorgen dat we niet in de problemen komen. Je merkt dat de verschillen klein zijn. Wij staan nu voor duels met Zwijndrecht, Witgoor en ’s Gravenwezel- Schilde. Ik wil geen enkele ploeg onderschatten, maar dit zijn toch matchen waarin puntenwinst haalbaar is.”

Meer sportnieuws