voetbal 3de provinciale MASSENHOVEN

Edwin Mertens kent oorzaken van schamele puntenoogst en looft sfeer in groep: “Een opsteker in een moeilijk jaar”

Print

Hekkensluiter Massenhoven hield de punten thuis tegen het op de dool zijnde Borsbeek (2-1). Edwin Mertens scoorde na de rust de gelijkmaker en vindt de zege verdiend. “Het gebrek aan spelers breekt ons zuur op, maar we gaan scherprechter spelen in de degradatiestrijd", stelt Mertens.

De 31-jarige middenvelder kende dit seizoen nog niet veel voetbalplezier.

“Ik liep op Kalmthout een scheurtje in de mediale band van de knie op en moest vijf maanden rusten. Door een gebrek aan spelers kreeg ik bij mijn terugkeer onmiddellijk terug een basisplaats. Na enkele matchen haalde ik weer mijn normaal niveau”, blikt Mertens terug.

De rode lantaarn brandt al heel lang bij Massenhoven.

“De onverwachte promotie na de winst in de eindronde was geen vergiftigd geschenk. We hadden een gezonde basis, maar er kwamen geen serieuze versterkingen en onze te krappe kern brak ons snel zuur op. We werden geteisterd door zware blessures en schorsingen. Bovendien haakten enkele misnoegden af. Daarom is het telkens een hele klus om wekelijks een volledig elftal aan de aftrap te krijgen. We hebben gewoon spelers te weinig. Omdat niemand een vaste plaats heeft, zijn er uiteraard geen automatismen. De resultaten slaan dan ook serieus tegen. Het positieve is dat de vaste kern goed aan elkaar hangt. De sfeer blijft prima. We willen ons niet belachelijk laten maken en gaan er elke zondag met frisse moed tegenaan”, stelt Mertens.

Scherprechter in degradatiestrijd

Massenhoven behaalde tegen Borsbeek de tweede zege van het seizoen.

“Na de vier op vierenvijftig was deze verdiende zege een leuke opsteker in een moeilijk jaar. Met nog matchen tegen Gooreind en Turk Sport op het programma gaan we scherprechter spelen in de degradatiestrijd”, aldus Mertens.

Meer sportnieuws