“Pas enkele weken samen in de ploeg”

Simon Uytdewilligen met hond Toots. Foto: WAS

Voetbal 4de provinciale B Hove - Broers Uytdewilligen scoren op Mortsel

“Pas enkele weken samen in de ploeg”

Print

Hove heeft zijn revanche beet voor de verloren heenwedstrijd tegen de buren uit Mortsel. Het ging zaterdagavond met 1-3 winnen. Met twee van de drie doelpunten hadden de broertjes Uytdewilligen hun aandeel in de zege. Door deze overwinning blijft Hove in de running voor deelname aan de eindronde.

“Na de heenwedstrijd kwamen er via de sociale media enkele provocaties uit het Mortselkamp. Dat betekende voor ons een enorme stimulans om deze derby te winnen”, vertelt Simon Uytdewilligen. “We kwamen in de eerste helft op achterstand, maar de 1-1 had eigenlijk nog voor de rust op het bord moeten staan. In de tweede helft kon ik dan de gelijkmaker scoren en niet veel later was het aan mijn broer Vincent om ons op voorsprong te brengen.”

“Ik ging mee naar voor bij een vrije trap. Nog voor de bal kwam, dacht ik dat het fantastisch zou zijn als ik kort na het doelpunt van Simon ook zou scoren”, aldus Vincent Uytdewilligen, die als verdediger geregeld naar voor trekt bij stilstaande fases. “Het was nog maar mijn tweede doelpunt van dit seizoen, maar ik ben lang buiten strijd geweest. Dat is ook de reden waarom Simon en ik pas sinds enkele weken samen in het elftal staan”, vertelt Vincent, die momenteel in Oostenrijk aan het skiën is. “Ik ben terug voor de wedstrijd van komend weekend want die is erg belangrijk.”

Dat kan Simon beamen.

“We staan op de vijfde plaats die in principe recht geeft op deelname aan de eindronde. Het is allemaal een beetje onverwacht, want bij aanvang van het seizoen hebben we het daar nooit over gehad. Natuurlijk willen we er nu vol voor gaan. Met komend weekend de wedstrijd tegen Oxford Hemiksem op de kalender, kunnen we onze ambities nog wat kracht bijzetten. Daarna spelen we alleen nog tegen lager geklasseerde ploegen. Als we zondag winnen, ziet het er goed uit.”

Was het voor Vincent het tweede doelpunt, dan scoorde Simon zaterdag zijn vierde treffer.

“Als middenvelder ben ik vooral een speler die de laatste pass geeft. Met zeven assists en vier doelpunten zijn mijn statistieken goed, zeker als je weet dat ook ik een tijd buiten strijd ben geweest. Toch hoop ik die cijfers nog wat beter te maken in de komende wedstrijden.”

Meer sportnieuws