Aaron Lenie blijft in behoudskansen Deurne geloven: “We hebben alles nog in eigen handen”

Aaron Lenie. Foto: Raymond van Beygaerden

voetbal 2de provinciale aRochus Deurne

Aaron Lenie blijft in behoudskansen Deurne geloven: “We hebben alles nog in eigen handen”

Print

Rochus Deurne won met 1-2 van rode lantaarn SK Wilrijk. Toch blijft Rochus op de veertiende plaats hangen omdat concurrent Bonheiden tegen Belgica Edegem won. Voor Rochus Deurne, dat nog altijd op een degradatieplaats staat, belooft het nog een spannend einde van de competitie te worden.

Aaron Lenie opende al na tien minuten de score na een mooie combinatie en legde meteen de basis van een veeleer moeizame zege na een wedstrijd die zeker geen schoonheidsprijs won.

“Uiteindelijk maakten we in de slotfase het verschil met een lucky goal. Het schot van Nick Van Den Eynden was eerder als voorzet bedoeld, maar werd door de wind gedragen en belandde hoog in doel. Dat was een meevaller, maar we wonnen we verdiend na wat inderdaad een heel matige wedstrijd was. Wij kregen de betere kansen, maar verzuimden die af te maken. Ook ik had nog een keer moeten scoren”, aldus Lenie.

He slechte nieuws was dat Bonheiden ook won. “We moesten tegen SK Wilrijk winnen en ook de komende weken moet er nog gewonnen worden. In tegenstelling tot SK Wilrijk en RVC Hoboken, hebben we nog alles in eigen handen, ondanks het zware programma dat ons wacht. We spelen nog tegen Mariaburg, Rapid Leest, Brasschaat, Belgica Edegem en Bonheiden. Met Bonheiden en Edegem ontmoeten we dus twee rechtstreekse concurrenten. Er blijven vijftien punten te verdienen. Daar trekken we ons aan op. Ik stel ook vast dat de trainerswissel rendeert. Met de komst van Danny Huysmans zit er meer structuur in de ploeg. De groep gelooft er nog steeds in. Met vier punten op zes is de trainerswissel zeer geslaagd.”

De 20-jarige Lenie speelde de twee voorgaande seizoenen aan de top bij Beerschot Wilrijk en moet nu vechten voor het behoud. Volgend seizoen trekt hij naar reeksgenoot Wijnegem.

“Het is geen makkelijk seizoen. Ik wist vooraf dat het wennen zou worden na twee campagnes waarin er enkel werd gewonnen. Maar ik heb geen spijt van mijn keuze. Het zou mooi zijn om deze club mee in tweede te houden.” (

Meer sportnieuws