voetbal 4de provinciale AExc. Essen

Matthias Vermunt: “Toch vooral gevoel van teleurstelling na comeback”

Print

Het bezoek aan Essen zindert nog na bij Antonia B. De titelkandidaat uit Zoersel gaf een riante 0-3 voorsprong uit handen. Uiteindelijk sleepte Excelsior nog een punt in de wacht. En de schade had nog groter kunnen zijn. “In de laatste minuut werd ons een zuivere strafschop ontnomen”, zegt Matthias Vermunt.

Excelsior Essen speelde een beresterke tweede helft tegen Antonia B, beloond met een opmerkelijke comeback.

“Toch waren we na afloop vooral teleurgesteld. We verdienden nog een strafschop in de allerlaatste minuut. Een speler van Antonia trok overduidelijk aan mijn arm. Dat gaf de tegenpartij na de match eerlijk toe”, zegt Vermunt, die na de rust goed inviel en een kwartier voor tijd zelf voor de aansluitingstreffer tekende.

“Het doelpunt van Robin Kraewinkels vlak voor de pauze gaf heel de ploeg al een flinke boost. Dat was precies wat we op dat moment nodig hadden: een goaltje om in de tweede helft op verder te bouwen. Als je gezamenlijk blijft vechten, krijg je wat je verdient. Dat hechte groepsgevoel is juist de sterkte van Excelsior Essen. We zijn blijven strijden voor de overwinning.”

“Bijna was het ons gelukt. Van 0-3 naar 4-3: de avond had helemaal niet meer stuk gekund. Maar zelfs nu hebben we revanche genomen voor onze dramatische heenmatch toen we met 4-0 van het kastje naar de muur werden gespeeld. Ik denk dat het puntenverlies voor Antonia zeker zoveel pijn doet”, aldus Vermunt.

MEER SPORTNIEUWS