“We hebben onze remonte begin december al ingezet”

Nic Totori. Ook volgend seizoen coach van Loenhout. Foto: TOM GOYVAERTS

Voetbal 2de provinciale A Loenhout - Trainer Nic Totori blijft langer aan het sportieve roer bij Loenhout

“We hebben onze remonte begin december al ingezet”

Print

Zondag pakte Loenhout de drie punten tegen Sint-Job. De ploeg van trainer Nic Totori zit al een tijdje in de winningmood. Na Nieuwjaar klom het dankzij vijftien punten uit acht wedstrijden van de veertiende naar de tiende plaats in het klassement. Enkel tegen leider Brasschaat en het nummer twee Rapid Leest werd er verloren.

De opmars van Loenhout na Nieuwjaar is opmerkelijk. Zaterdagavond ging Sint-Job, dat nog in strijd is voor deelname aan de eindronde voor promotie, voor de bijl.

“We hebben onze remonte al begin december ingezet”, zegt Nic Totori. “Vanaf toen gingen we, buiten de topclubs Brasschaat en Rapid Leest, enkel nog tegen Wuustwezel onderuit. Tegen Brasschaat zat er meer in, maar tegen Wuustwezel en Rapid Leest kwamen we tekort. Onze heropstanding is eigenlijk op Belgica Edegem begonnen (eind november, 1-1 red.). Vanaf dan zijn we definitief uit de onderste regionen weggekropen. Dankzij een goede organisatie, veel inzet en wilskracht konden we de nodige punten rapen.”

Totori moet nochtans aan zijn elftal sleutelen. Sinds de competitiestart kon hij geen twee opeenvolgende weken met dezelfde ploeg vertrekken.

“Het zal zondag op Heikant Berlaar niet anders zijn, want Robin en Gunther Van Hasselt zijn geblesseerd en Michiel Lanslots is geschorst. Maar goed, sinds december scoren we gemakkelijker en daardoor verzamelden we heel wat meer punten.”

In de resterende drie thuiswedstrijden, tegen Edegem, Ranst en Hoboken, moeten de punten gesprokkeld worden die definitieve zekerheid over het behoud brengen.

“We mogen niet slabakken tot we mathematisch zeker zijn van een verlengd verblijf in tweede provinciale. Als we tegen Edegem winnen, kunnen we de rest van de wedstrijden meer ontspannen aanpakken. In de uitwedstrijden tegen Heikant en Kontich kunnen we behoudend starten. Het is niet in die matchen dat we het moeten doen. Wat niet wil zeggen dat we die matchen weggeven, want tegen Wijnegem en Sint-Job, ploegen die ook bovenaan staan, pakten we ook punten.”

Totori werd begin deze week door Loenhout beloond voor zijn geleverde werk met een contractverlenging.

“Toen Kustermans, Swaegers en Verboven bij ons vertrokken, hebben we het anders moeten aanpakken. In het begin van deze campagne was het zoeken, maar de laatste weken draait het goed. We gaan nu op zoek naar een diepe spits. Het bestuur is tevreden over mijn aanpak. Vanaf volgend seizoen hopen we alle posities dubbel bezet te hebben. Iets waar we nu aan werken.”

Meer sportnieuws