voetbal 3de provinciale BFC Merksem

FC Merksem heeft opnieuw uitzicht op eindrondeticket: “Nog vijftien haalbare punten”

Een week geleden leek FC Merksem, na een 2-2 gelijkspel tegen Schoten, uitgeteld voor deelname aan de eindronde. Maar blauw-wit stuntte het voorbije weekend met een 2-4 winst bij Kalmthout. Met nog vijf wedstrijden te gaan, bedraagt het verschil met de vijfde plaats slechts vier punten.

“Het positieve is vooral de manier waarop we tegen Schoten en nu tegen Kalmthout punten pakten”, zegt trainer Guy Geylen. “Een week geleden raapten we met karaktervoetbal in de tweede helft een punt. Tegen Kalmthout was de zege meer dan verdiend. Voor de pauze hadden we minstens vier keer moeten scoren. Uiteindelijk stond het 1-3 bij de rust. In de tweede helft zorgde Isenbaert met een wereldgoal voor zekerheid. Ondanks veel blessures blijkt dat we voldoende kwaliteit in huis hebben om nog mooie resultaten te halen.”

Bij FC Merksem is er geen enkele druk om een eindrondeticket te halen. Guy Geylen, die volgend seizoen vertrekt en nog op zoek is naar een nieuwe club, vindt dat mogelijk een voordeel.

“Wie ons tegen Kalmthout aan het werk zag, kreeg de indruk dat er een gemotiveerd elftal tussen de lijnen stond. We hebben de deelname aan de eindronde niet meer zelf in handen. Daarvoor moet de concurrentie, in het bijzonder Schoten, falen. Maar er blijven nog vijftien punten te verdienen en voor ons zijn dat vijftien haalbare punten. We spelen nog tegen Gooreind, Turk Sport, Borsbeek, Massenhoven en Olympic Deurne. Vijf clubs uit de tweede helft van de rangschikking. Dat zijn haalbare kaarten, zonder minachtend over de tegenstrevers te praten. Als we die vijftien punten pakken, moeten we afwachten of de concurrentie steken laat vallen. Het is de enige weg naar de eindronde.”

Meer sportnieuws