voetbal 1ste provinciale - Wim Walschaerts Kaart

“Eerste tegendoelpunt was een lachertje”

Print

Kaart pakte op Antonia wel een punt (2-2), maar tevreden waren de Brasschatenaren daar niet mee. Vooral de manier waarop de twee tegengoals werden geïncasseerd zat ancien Wim Walschaerts hoog. “Bij de eerste tegengoal ging de bal volledig buiten. De lijnrechter vlagde daar ook voor. Maar Antonia mocht verder spelen en De Pooter maakte zijn eerste doelpunt. Achteraf werd er een ander verhaal verteld om die misser goed te praten, maar dat sloeg echt nergens op.”

“Enkele seconden voor tijd brachten we nog een wisselspeler in. Die mocht zijn plaats zelfs niet eerst innemen. De scheidsrechter liet toe dat er onmiddellijk werd doorgespeeld. Al moeten we bij dat laatste doelpunt de hand ook in eigen boezem steken. Ach, een wedstrijd als deze moesten we altijd winnen.”

Vooraleer de inmiddels 43-jarige Wim Walschaerts de voetbalschoenen definitief aan de haak hangt, wil de verdediger Kaart nog mee in eerste provinciale houden.“De kansen op het behoud van Kaart op het hoogste provinciale echelon zijn nog altijd heel reëel. Tegen ploegen uit de top van het klassement als GR Katelijne, Houtvenne en andere clubs slaagden we erin de heenronde in punten te sprokkelen. Dat moeten we nu ook kunnen realiseren. Al moeten we nu wel echt dringend die punten gaan pakken.”

MEER SPORTNIEUWS