volleybal 1ste divisie (m)

Fixit legt druk bij tegenstrever

Leider Fixit Kalmthout liet zich in eigen huis op geen foutje betrappen tegen Waasland Kruibeke. De ploeg lijkt dan ook klaar om eerste achtervolger Stekene/Sint-Gillis-Waas, dat acht punten minder telt, dit weekend de genadeslag toe te dienen.

“Het liep tegen Waasland Kruibeke eigenlijk vlotter dan verwacht”, zegt trainer-speler Christof Van Goethem. “In de heenronde kwam die ploeg sterker voor de dag. Al moet ik eraan toevoegen dat de bezoekers deze keer niet op hun opposite konden rekenen.”

“We bleven heel de match geconcentreerd, serveerden sterk en stonden ook stabiel in receptie. Dan volgt de rest vanzelf natuurlijk. In de topper volgende week zal de druk vooral bij Stekene/Sint-Gillis-Waas liggen. Als het nog aanspraak wil maken op de titel of als het de tweede plaats wil behouden, moet het eigenlijk winnen.”

“Met onze acht punten bonus in de stand hebben wij iets meer marge. De Waaslanders teren op twee ervaren spelers: Wim Backaert en Kevin Roelandt. Als één van hen een mindere dag heeft, verliest de ploeg heel wat van haar mogelijkheden. Zijn ze wel in vorm, dan kan het natuurlijk een moeilijke match worden.”

Meer sportnieuws