volleybal 1ste nationale (M)

Roy Van Heurck (Lint) zoekt nieuwe uitdaging

Print

Ondanks een goed seizoen, besloten Lint en trainer Roy Van Heurck om na dit seizoen de samenwerking stop te zetten. Voorlopig is nog niet duidelijk wie de opvolger van Roy Van Heurck wordt of waar de coach straks aan de slag gaat.

“Laat duidelijk zijn dat er geen conflict aan de basis van de breuk ligt en dat niemand iets heeft aan te merken op de resultaten”, zegt Van Heurck. “Er is wel een verschil in visie en ambitie. We hebben een erg beperkte kern. Dat werd afgelopen weekend nog eens duidelijk in de match tegen Wespelaar, waarin we drie sets met het kleinste verschil verloren. De bezoekers konden op cruciale momenten iemand inbrengen om het blok te versterken en een andere om te serveren. Die luxe heb ik niet.”

“Er wordt me aangewreven dat ik weinig wissel, maar als ik slechts een wissel kan doen, sta ik vaak voor de keuze. Breng ik de wissel nu al of houd ik hem nog even achter de hand? Daarom pleit ik voor een kern van twaalf spelers. Maar Lint wil niet meegaan in dat verhaal. Het voelt zich goed in deze reeks. Ik respecteer dat, maar het strookt niet met mijn ambitie.”

Meer sportnieuws