“Mathematisch kan alles nog”

Thomas Stevens: ‘Ik blijf hopen op twintig doelpunten dit seizoen.” Foto: smb

Voetbal 1ste provinciale TERNESSE - Thomas Stevens helpt Ternesse met twee goals aan ruime zege en blijft hoopvol

“Mathematisch kan alles nog”

Print

Ternesse heeft iets goedgemaakt na de nul op zes tegen 's Gravenwezel-Schilde en Branddonk. De Wommelgemnaren zetten De Kempen met ruime 5-2 cijfers proper aan de kant. “Nog eens vlotjes winnen deed de spelers erg veel deugd”, zegt Thomas Stevens.

Ternesse heeft in eigen huis eindelijk nog eens van zich doen spreken. 5-2 werd het tegen een nooit te onderschatten ploeg als De Kempen. Het zat ook eindelijk eens allemaal mee.

“We kwamen snel op voorsprong. Nadien zijn we op ons elan kunnen verdergaan en vlogen de ballen als vanzelf plots binnen, zodat we met 4-0 konden gaan rusten”, zegt Thomas Stevens, die ook kritisch blijft. “Na de rust lieten we het een beetje afweten, zeker met die twee late tegengoals. Ik heb het eens nagekeken: we hebben dit seizoen nog maar drie keer de nul kunnen houden. Dat mogen we niet vergeten. Wat ook waar is: zelf nog eens vijf keer scoren, deed enorm veel deugd. Zeker na die twee wedstrijden waarin we niet een keer scoorden en die we verloren. Plus: winnen tegen een ploeg als De Kempen is en blijft een opsteker, want er lopen toch heel wat namen rond bij hen”, weet Stevens, die zijn doelpuntentotaal tot een niet onaardige veertien stuks aandikte.

“Da’s niet slecht, al blijf ik hopen op twintig goals dit seizoen. Er werd ook nog een doelpunt van mij afgekeurd. Ik miste dus een hattrick. Maar die spaar ik op voor volgende week”, lacht de aanvaller van Ternesse, die zo al even vooruitblikt naar de clash van zondag op het veld van het tweede gerangschikt Mariekerke.

Maar mag Ternesse, vierde in de stand met zes punten achterstand op het nummer drie Houtvenne, nog blijven hopen op een mirakel, met name een plek in de begeerde top drie van het klassement? “We geven de hoop zeker niet op. Maar we moeten realistisch zijn. Als we winnen in Mariekerke, kan alles nog. Het zal zeer moeilijk worden, maar we zullen er alles aan doen, zodat we onszelf niets te verwijten hebben”, zegt Stevens, die geen uitleg heeft voor het feit dat Ternesse na een bedroevende nul op zes plots weer herrijst, in een seizoen dat gekenmerkt werd door ups en downs.

“Ik heb geen idee waar die plotse revival vandaan komt. Anders zou het wel erg makkelijk zijn om te verklaren waarom we ook weer enkele slechte weken achter de rug hebben. Er resten ons nog vijf wedstrijden. We willen elk punt pakken dat er te pakken valt. Het vertrouwen is er weer een beetje meer. Vijf wedstrijden is niet veel, maar wel voldoende om het onmogelijk gewaande toch mogelijk te maken.”

MEER SPORTNIEUWS