“Een titel laat je niet zomaar liggen”

Maarten Cremers. Foto: michiel cremers

Volleybal2de divisie A (m)Mendo Booischot - Mendo Booischot C wint op Lanaken en doet mee voor de titel

“Een titel laat je niet zomaar liggen”

Print

De mannen van Mendo Booischot wonnen het voorbije weekend de topper op het veld van Lanaken met 2-3. Door die zege is de titelstrijd opnieuw volledig open. Nijlen is nu koploper met één punt bonus op Lanaken, Mendo volgt als derde op twee punten.

“Het is bijna een wonder dat we die wedstrijd hebben gewonnen”, zegt aanvoerder Maarten Cremers. “Met de helft van de ploeg in de ziekenboeg daar punten pakken, is toch wel knap. Het maakt dat we op vijf wedstrijden van het einde nog steeds meedoen voor de titel en dat is totaal onverwacht. Twee seizoenen geleden speelden we nog in tweede provinciale. Niemand van ons die had verwacht dat dit mooie liedje (Booischot pakte ook het voorbije seizoen de titel in eerste provinciale, red.) ook dit seizoen zou blijven duren.”

“We hoopten vooraf mee te draaien in de top vijf. Het moet nu al aardig mislopen willen we uit de top drie vallen. Maar nu we zover staan, willen we natuurlijk meer. Wie zegt dat hij in dit stadium van de competitie met deze mooie uitgangspositie niet voor de titel gaat, is vals bescheiden. Een titel laat je niet links liggen.”

“Al is het niet zo dat onze wereld zal vergaan mochten we naast de titel pakken. Dat lag anders het voorbije seizoen. Toen moesten we die titel pakken. Mochten we die gemist hebben, was dat veel erger geweest. Dat zorgde voor extra druk. Die is er nu niet. We zien wel wat het wordt, al gaan we er alles aan doen om voor een derde jaar op rij feest te kunnen vieren.”

“We hebben wel het moeilijkste programma van de drie”, vult trainer Sanne Guelinckx aan. “Daar tegenover staat dat Nijlen en Lanaken nog tegen elkaar moeten. Die wedstrijd kan veel bepalen. Maar we moeten ervoor zorgen dat we zelf al onze wedstrijden winnen.”

Meer sportnieuws