© TOM GOYVAERTS

Voetbal3de provinciale BWavria - Keith De Hondt scoort eerste keer in carrière drie keer

“De titel is nog mogelijk”

Wavria haalde thuis tegen Berlaar nog eens ouderwets uit en won met 8-2. Door deze zege en het gelijkspel van Tisselt komt de titel weer in zicht. Keith De Hondt, zondag goed voor drie doelpunten, gelooft er ook nog in.

gino van looy

“Onze eerste helft tegen Berlaar was heel goed, alleen scoorden we maar twee keer”, vertelt De Hondt. “Voor de rust hadden we geen enkele kans weggegeven, maar we begonnen iets minder gefocust aan de tweede helft. Berlaar trapte onmiddellijk twee keer tegen de lat en daarna scoorde het de aansluitingstreffer.”

“Maar we herpakten ons, vonden ons voetbal uit de eerste helft terug en toen het 3-1 werd, was de match gespeeld. We bleven verder voetballen en kwamen zo uit op een monsterscore.”

De Hondt scoorde zelf drie keer. “Dat is de eerste keer in mijn loopbaan dat ik drie keer in een match scoor. Tweemaal werkte ik een voorzet af, een keer trapte ik een strafschop binnen. Dat is uiteraard heel plezant maar vooral de ploegprestatie maakt me blij. Zelf scoorde ik ook al 14 keer, dat is me nog nooit eerder in een seizoen gelukt.”

Door het gelijkspel van Tisselt tegen Walem komt ook de titel weer in zicht voor Wavria. “De kloof is niet zo groot meer. We staan vijf punten achter met een match minder gespeeld. Het is dus nog mogelijk. Het zullen nog zes finales voor ons worden, te beginnen zondag al in de derby tegen Katelijne. Dat is altijd al een geladen match, maar nu zeker. Wij staan tweede, zij derde en ze zijn ook aan een sterke reeks bezig. Het zal een echte strijd worden.”

De Hondt heeft al onderdak gevonden voor volgend seizoen. “Ik trek naar Bonheiden. Dat is nu verwikkeld in de degradatiestrijd in tweede provinciale, maar ik hoop dat ze het halen. Ik wil echt in tweede spelen, want ik heb nog wat ambitie in het voetbal. De titel voor Wavria en het behoud voor Bonheiden, dat zou perfect zijn.”

Meer sportnieuws