© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Voetbal1ste provincialeGroen rood katelijne - Kevin Huysmans kan dubbele prijs pakken met Groen Rood Katelijne

“Promotie zou al een huzarenstukje zijn”

Op vijf speeldagen van het einde van de competitie staat Groen Rood Katelijne nog steeds alleen aan de leiding. De troepen van Raf Joosten kunnen vanavond wel bijgebeend worden door Houtvenne als de Kempenaars hun inhaalmatch op Antonia zouden winnen. Houtvenne springt dan zelfs over Katelijne met een match meer gewonnen. Voor Kevin Huysmans breken er spannende weken aan. Hij kan niet alleen de titel pakken, maar ook de trofee van topschutter ligt voor het grijpen.

Bart Devaere

Huysmans blijft er traditiegetrouw enorm rustig bij. Nadat hij twee weken droog had gestaan, scoorde hij tegen VV Duffel nog eens twee keer, wat zijn totaal aantal doelpunten op 27 stuks brengt. Daarmee voert hij nog steeds de doelschuttersstand van eerste provinciale aan met zes goals meer dan Geudens van Houtvenne.

“Die topschutterskroon is geen doel op zich, maar het houdt me, nu het einde nadert, wel bezig natuurlijk”, vertelt Huysmans. “Natuurlijk verkies ik een de titel boven die mogelijke individuele prijs. Het is voor deze club al heel uitzonderlijk dat we in dit stadium van de competitie nog deze vragen aan het stellen zijn. Promotie op zich zou al een huzarenstukje zijn.”

“Toch begint het nu stilaan te leven in de groep. Wij kunnen geschiedenis schrijven voor de club. Ook bekijken velen binnen de club het op een andere manier. Als we moesten promoveren, betekent het dat we op zijn minst nog een jaartje langer in eerste provinciale aan de slag kunnen. Geloof me, bescheidenheid staat hier met grote letters op de muren geschreven hoor!”

“Daarnaast moeten we ook realistisch zijn en beseffen waar we nu staan. We gaan er alles aan doen om dat dubbel feestje over de streep te trekken. We moeten er dan wel van uit gaan dat er ons nog vijf finales te wachten staan”, aldus nog Huysmans.

Meer sportnieuws