Voetbal1ste provinciale - Sam Van AerschotSchriek

“We moeten ons dringend herpakken”

Print

Schriek kon geen revanche nemen voor de nederlaag op Mariekerke en verloor thuis tegen Berg en Dal met 0-1. Aanvaller Sam Van Aerschot vindt dat zijn ploeg zondag te weinig had gevoetbald. “Het was echt niet goed tegen Berg en Dal”, vertelt Van Aerschot. “We voetbalden veel te weinig en dat is normaal juist ons sterke wapen. Berg en Dal was fysiek sterker dan wij. Daarom kwamen we nooit in ons spel.”

“Ik denk ook dat we door de nederlaag op Mariekerke een knak hebben gekregen. Door die nederlaag hebben we geen uitzicht meer op een prijs. Dat beïnvloedt de motivatie toch wel. Maar we moeten ons herpakken en er de laatste vijf matchen nog iets van maken, want we mogen nu niet alles weggooien waar we een heel seizoen voor hebben gespeeld.”

Voor Van Aerschot zullen het de laatste matchen als speler van Schriek worden. Volgend seizoen zoekt hij na twee seizoenen Schriek andere oorden op. Hij trekt naar vierdeklasser Betekom. “Betekom komt volgend seizoen normaal uit in de derde Amateurliga. Ik denk dat het spel me in die reeks beter zal liggen. Ik ga er uitgespeeld worden als middenvelder. Dan kan ik opkomen, zo speel ik het liefst. De twee seizoenen bij Schriek waren een meevaller, zeker dit seizoen met allemaal jonge spelers. Maar volgend seizoen speel ik ook in een jonge ploeg. Bij Betekom spelen trouwens heel veel vrienden van mij. Dat wordt ook plezant.”

MEER SPORTNIEUWS