Voetbal1ste provinciale - Wesley De Leeuw Oppuurs

“Het wil gewoon niet lukken”

Print

Wesley De Leeuw stond bij FC Oppuurs na drie weken afwezigheid opnieuw tussen de palen, maar ook de man uit Ruisbroek kon een sterk Mariekerke niet afstoppen. “Het wil gewoon niet lukken”, zegt De Leeuw.

‘Het is niet tegen een kopploeg als Mariekerke dat we de punten moeten pakken’, hoorden we de voorbije weken in de wandelgangen bij Oppuurs meermaals verkondigen. Toch maakte die zienswijze het 0-2 verlies tegen de buren uit Mariekerke niet minder pijnlijk. Wat nog pijnlijker is: het jaar 2016 is reeds acht speeldagen ver en daarin gingen voor Oppuurs al liefst twintig punten verloren.

Ook bij Wesley De Leeuw, nochtans een krijger van vele oorlogen, voelde je na de nieuwe nederlaag de machteloosheid.

“Het wil gewoon niet lukken”, zucht de doelman van Oppuurs. “De bal wil er maar niet in. Tegen Mariekerke dwongen we weer meerdere kansen af, maar ook nu bleef dat verlossende doelpunt uit. Wat in de heenronde meezat, valt nu tegen.”

“Bewijs daarvan is die bal van Ian Vernimmen op de paal en dat schot van Willem Van Gool dat nog door een bezoekende verdediger van de lijn werd gewerkt. Terwijl Mariekerke niet zoveel nodig had om tweemaal te scoren.”

Ook over die vele tegengoals valt wat te zeggen, al had Wesley De Leeuw geen verhaal tegen de twee doelpunten van Mariekerke.

“We gaven die goals toch iets te gemakkelijk weg”, vindt hij. “Da’s raar. Op training gaat het goed, maar eens het wedstrijd is, draait het helemaal anders. Het is aan ons om samen uit dit dal te kruipen.”

MEER SPORTNIEUWS