Voetbal1ste provinciale - Ante Tolic Mariekerke

“Ternesse wordt aartsmoeilijk”

Print

Mariekerke speelde dit weekend opnieuw haasje-over, maar nu wel met Houtvenne, dat opnieuw punten liet liggen. Tolic zag zijn wedstrijdplannetje lukken tegen Oppuurs.

“We hebben van meet af aan druk gezet op de laatste lijn van Oppuurs. Dat was ook ons wedstrijdplan en dat heeft ons toch wat kansen opgeleverd. Op die manier hebben we een heel lastige klip omzeild richting promotie, want voor Oppuurs was dit zowat de match van het jaar”, zei trainer Ante Tolic. “Op onze zege valt niks af te dingen: het was niet gemakkelijk, maar wel volkomen verdiend.”

Met nog vijf matchen te gaan is het razend spannend bovenaan en kan de top drie nog aanspraak maken op titel en het tweede promotieticket. Houtvenne heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Ook de kalender van de drie oogt ongeveer even moeilijk, al heeft Mariekerke een lastige slotmatch tegen Antonia. “Dit weekend deden we een goede zaak omdat Houtvenne gelijk speelde. Jammer dat Groen Rood Katelijne geen punten liet, want ze wonnen maar met 4-3 tegen Duffel. Voor ons wordt het volgend weekend alweer zwaar met de komst van Ternesse.”

Mariekerke en Tolic hebben ondertussen bijna hun huiswerk klaar. Ook Koen Stabel, die zondag de 0-1 lukte, en Murat Kocak tekenden bij. Nieuwkomers zijn Wesley Geuens van Berchem en de neven Nick en Andy Van Der Westerlaken van Rupel Boom. Daarmee onderstreept Mariekerke dat het bij promotie ook een reeks hoger een rol van betekenis wil spelen. Tolic heeft zowat half ex-Rupel Boom bij elkaar gebracht.

“We zoeken nog een extra spits en een tweede keeper en dan is de kern voor volgend seizoen zo goed als rond.”

Meer sportnieuws