Verkrachter van Kelly moet naar speciale instelling

Het meisje werd in deze straat vastgegrepen en in een wagen gesleurd. Foto: mu

Verkrachter van Kelly moet naar speciale instelling

Print
Turnhout -

Clint V., een van de twee verkrachters van de Turnhoutse Kelly, wordt voor zeven weken in een observatie-inrichting gestopt. Dat heeft de rechter in Den Bosch beslist.

Voor het hof van beroep in Den Bosch vond dinsdag de zoveelste aflevering plaats tegen de twee ontvoerders en verkrachters van Kelly uit Turnhout.

De feiten dateren van 1 januari 2012. In de Patriottenstraat in Turnhout werd de toen 19-jarige Kelly op straat vastgegrepen en in een bestelwagen geduwd. De twee belagers reden met haar van Turnhout naar Eindhoven. In een woning werd ze urenlang geslagen en verkracht.

Na de folteringen werd ze in de douche proper geschrobd en tot slot spoten de daders een bijtend product in haar om de spermacellen te doen verdwijnen.

De twee neven, Ronald V.K. (34) en Clint V. (31) uit Eindhoven, werden op 28 oktober 2013 veroordeeld tot respectievelijk negen en acht jaar celstraf.

Uitgerekend gisteren verhuisde Clint V. van de gevangenis van Hasselt naar die van Vught. Hij moet nog tot 2017 een celstraf uitzitten voor overvallen en inbraken in België.

Hij liet het hof van beroep weten dat hij weigert mee te werken aan een psychiatrisch onderzoek. De rechter-commissaris laat hem binnenkort voor zeven weken opnemen in een gespecialiseerd centrum. In de instelling wordt gekeken of de dader toerekeningsvatbaar is en of hij met persoonlijkheidsstoornissen kampt.

Ronald V.K. zit al bijna vier jaar in voorarrest. Omdat hij eerder al eens is aangevallen in de gevangenis, wil zijn advocaat niet kwijt in welke strafinrichting hij verblijft.

Het duo ontkent alles. De zaak wordt vermoedelijk in het najaar behandeld.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio