Bouw eerste woningen op Cometsite start in 2018

Op de Cometsite verrijst vanaf 2018 de nieuwe woonwijk Zorro. Foto: Gil Plaquet

Bouw eerste woningen op Cometsite start in 2018

Print
Mechelen - De grote lijnen van het masterplan voor de herbestemming van de Cometsite in Mechelen liggen vast. Dat gaat uit van iets minder woningen dan gepland, 300 tot 350, én meer groen, zo’n 6.000 vierkante meter.

Bijna een jaar geleden maakten het stadsbestuur en projectontwikkelaar Re-vive de plannen bekend om de terreinen van de voormalige vatenfabriek om te vormen tot een nieuwe woonwijk. Zorro zou ongeveer 400 woningen gaan tellen. “Op vraag van de stad worden dat er iets minder, maar ze worden wel iets groter. Zo zullen de appartementen gemiddeld twee tot drie slaapkamers tellen, de woningen drie tot vier”, zegt Steven Rosseel van Re-vive. 

Ondertussen loopt de procedure voor een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) dat de vlakte tussen de Koningin Astridlaan en de Leuvense Vaart inkleurt als woongebied. Ook de opmaak van het masterplan is vergevorderd. In Zorro moeten 200 tot 220 appartementen verrijzen, een vijftigtal gezinswoningen en tussen de 50 en de 80 assistentiewoningen. “Van het accentgebouw op de Koningin Astridlaan is een eerste schets gemaakt. Vijftig procent van het project wordt uitgetekend door Crepain Binst Architecture. Voor de rest van de site moeten wij de architecten nog vastleggen”, legt Rosseel uit.

Wellicht eind april trekken het stadsbestuur en de ontwikkelaar met het ontwerp een tweede keer naar de buurt.

Lees woensdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio